Luni, 2 iulie, la Parohia ,,Buna Vestireˮ din municipiul Giurgiu a avut loc o întâlnire duhovnicească la care s-a vorbit despre marele nostru părinte și duhovnic, Arhimandritul Arsenie Papacioc de la Techirghiol, de la a cărui trecere în veșnicie se împlinesc anul acesta, în ziua de 19 iulie, șapte ani.

 

La eveniment au participat părintele Arhimandrit Andrei Tudor, starețul Mănăstirii Dervent, părintele Ieronim Gheorghiță, duhovnicul de la Mănăstirea ,,Sfânta Mariaˮ - Techirghiol, precum și monahiile Fevronia Nistoroiu, Justiniana Lăzărescu și Varvara Hăisan, toți ucenici ai părintelui, ne-a transmis părintele Pitulice Petrișor, secretarul Protopopiatului Giurgiu.

 

În debutul întâlnirii a fost săvârșită slujba parastasului, după care a fost evocată înaintea celor prezenți, personalitatea marelui duhovnic de la Techirghiol, modul cum l-au cunoscut, cum i-a învățat și cum îl simt după trecerea în veșnicie. Momente de trăire ce au fost petrecute de către fiecare sub îndemnul și ocrotirea acestui mărturisitor, învățător, rugător, miluitor și mult pătimitor.

 

De asemenea, a fost prezentată viața părintelui în date, imagini și documente și o mică colecție de carte din cele scrise de părintele, publicate atât în timpul vieții, cât și cele scrise de către ucenici ai săi despre el.

 

Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroşi credincioşi care, pentru a-l cunoaște mai bine pe părintele Arsenie Papacioc, au adresat întrebări invitaților.